سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فعالیت های دندانپزشکی ایرانیان

مطلع شدن درباره نارساییهای ایمپلنت دندان

ما از فواید ایمپلنت دندان برای شما صحبت کردیم اما باید بدانید که آنها ممکن است در شرایطی دچار نارسایی شوند. اما اگر ایمپلنت ها شکست می خورند چه اتفاقی می افتد آیا می توانید آنها را مجدداً برگردانید؟ و یا می توانید یک ایمپلنت دیگر دریافت کنید؟ ما در مورد علل عدم موفقیت ایمپلنت های شکست خورده صحبت خواهیم کرد با ما همراه شوید.

عوامل نارسایی ایمپلنت دندان

دلایل نقص ایمپلنت دندان

عوامل عدم موفقیت ایمپلنت با میزان تجربه دندانپزشک و میزان دقت آنها در طول عمل ارتباط زیادی دارد.

اما دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارد که ایمپلنت می تواند به شکست منجر شود، و این دلایل می تواند باعث نارسایی زودرس ایمپلنت دندان یا نارسایی دیررس طولانی مدت شود. نارسایی اولیه ایمپلنت های دندانی معمولاً طی سه تا چهار ماه پس از انجام عمل در طی فرآیند ادغام کاشت با استخوان فک اتفاق می افتد. در اینجا به برخی از شایع ترین دلایل نارسایی زودرس ایمپلنت دندان اشاره خواهیم کرد.

بیماری های خود ایمنی

میزان نارسایی ایمپلنت دندان با بیمارانی که به بیماری خود ایمنی مبتلا هستند بیشتر از افراد فاقد آن است. بیماری خود ایمنی در اصل بیماری است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن علیه خودش مبارزه کند، به بافت های بدن حمله کرده و به آنها آسیب برساند. این موضوع می تواند به احتمال زیاد منجر به رد شدن ایمپلنت شود. انواع بیماری های خود ایمنی شامل موارد زیر است:

  • روماتیسم مفصلی
  • لوپوس
  • مولتیپل اسکلروزیس
  • دیابت نوع 1
  • بیماری سلیاک

ضعف در تامین خون بدن

لخته های خون زخم ها را باز می کنند و مواد مغذی لازم برای بهبود بدن را حمل می کنند. بنابراین اگر بعد از کاشت ایمپلنت دچار کمبود خون در ناحیه جراحی شوید، روند بهبودی کندتر یا حتی متوقف می شود. این خونرسانی ضعیف می تواند ناشی از لخته شدن خون در جای دیگر بدن یا بیماری خود ایمنی باشد.

عدم اعلام استفاده از داروهای درمانی

برخی از داروها می توانند در موفقیت ایمپلنت های دندانی تاثیر بگذارند. به همین دلیل بسیار مهم است که با دندانپزشک خود درمورد داروهایی که در گذشته مصرف کرده اید یا مصرف می کنید صحبت کنید.

عفونت ها و بیماری لثه

عفونت ها می توانند احتمال ادغام با موفقیت ایمپلنت را از بین ببرند. یکی از شایع ترین عفونت هایی که بر روی ایمپلنت دندان تأثیر می گذارد. پری ایمپلنتیت، نوعی بیماری لثه است. این عفونت می تواند در حین عمل یا بعد از عمل شروع شود، خواه به دلیل وجود زخم باز یا به دلیل سیمان دندان باشد که می تواند در زیر تاج نشت کرده و در لثه گیر کند. در بیشتر موارد پری ایمپلنتیت، نیاز به تعویض نارسایی ایمپلنت دندانی دارد. مبتلایان به بیماری خود ایمن، افرادی که سیگار می کشند یا آنهایی که بهداشت دهان و دندان بدی دارند، بیشتر از این عفونت برخوردار هستند. اگر به خوبی از دندان ها، لثه ها و کل بدن خود مراقبت نکنید، این می تواند بر موفقیت ایمپلنت های دندانی تأثیر بگذارد.

علل نارسایی کاشت ایمپلنت دندان

علل نارسایی ایمپلنت دندان

 استفاده از روش های مختلف ایمپلنت دندان

در یک روش ایمپلنت معمولی، دندانپزشک آن را در دو مرحله تکمیل می کند: قرار دادن ایمپلنت و قرار دادن اباتمنت و تاج. مدت زمان بین این دو مرحله باعث می شود که کاشت ایمپلنت قبل از قرار دادن آستانه و تاج، به استخوان فک فیوز شود. اما گاهی اوقات دندانپزشک ” روش ایمپلنت فوری ” را انجام می دهد. در این روش هر دو مرحله یکی پس از دیگری انجام می شود. با استفاده از این روش درمان کوتاه تر می شود، و بعد از آن به مراقبت های جراحی کمتری نیاز خواهیم داشت و بهبودی سریعتر اتفاق می افتد. با این حال، این روش انجام عمل می تواند منجر به، نارسایی ایمپلنت ناشی از فشار بیش از حد یا فشار به آبشار و تاج شود. خصوصاً اگر بیمار دارای تراکم استخوانی ضعیف گردد، می تواند مشکل ساز باشد.

رد پیوند توسط بدن

همانطور که در مورد هر پیوند عضوی ممکن است عوارضی وجود داشته باشد، بدن بیمار می تواند ایمپلنت را نیز رد کند. اگرچه نادر است، اما ممکن است پیش آید. اصولاً بدن این پیوند را بدخیم و خارجی می بیند و ادغام آن را رد می کند. و در نهایت منجر به یک ایمپلنت شل و یا شکست خورده می شود.

واکنش آلرژیک

اکثر ایمپلنت های دندانی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شده اند و بعضی اوقات نیز می تواند آثار کمی از نیکل را داشته باشد. این موضوع می تواند یک واکنش التهابی آلرژیک در برخی از بیماران را ایجاد کند. واکنش می تواند احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش باشد.

آسیب عصبی / بافت

اگر اعصاب یا بافت اطراف ایمپلنت آسیب دیده باشد، بیمار بعد از انجام عمل می تواند درد مداوم یا بی حسی را احساس کند. که می توانند به ناحیه گونه، زبان، چانه و لب ها گسترش یابد. در بیشتر موارد، آسیب عصبی ناشی از یک دندانپزشک بی تجربه است که ایمپلنت را خیلی نزدیک به یک عصب قرار می دهد. البته هر چقدر دندانپزشک با تجربه باشد، حداقل آسیب بافتی انتظار می رود. اما اگر آسیب شدید باشد، می تواند به دلیل اشتباه جراح این اتفاق بیافتد.

تا اینجا بعضی از عوامل را با هم بررسی کردیم، اگر شما می خواهید که دچار این مسائل نشوید بهتر است با انتخاب کلینیک دندانپزشکی مناسب از وقوع این عوامل جلوگیری کنید یا درصد وقوع این نارسایی ها را به حداقل برسانید.

در اینجا درخواست ملاقات کنید http://mdpi.pro/

جهت مشاوره رایگان با شماره تلفن 09197214685 تماس بگیرید

به منظور ملاقات در کلینیک دندانپزشکی آدرینا با شماره 77933549-77971183-021 تماس بگیرید.